lago Braies
14 juli 2026 - Dobbiaco, Italië
Dit meertje is wel een van de 10 hoogtepunten van de Dolemieten. Hemelsblauw water met alleen houten roeibootjes.
En laten wij nou daar in de buurt onze vakantie-onderkomens geparkeerd hebben. Tussen het ontbijt, de koffie en een behoorlijke onweersbui met hagel overlegd dat we vanmiddag fijn zouden gaan fietsen naar het meer van Braies. Het stond nummer 1 op Ello's verlanglijstje en maar anderhalf uur op de fiets. Accu's opgeladen en een prachtige route richting meer. Wel steeds bergop, en Ello dusdanig zweten dat we ons oprecht zorgen maakten. vooral over de fiets:" Zit je wel in de goede versnellingss" " Heb je de ondersteuning uitgezet?" " Gaat het goed?" (überhaupt?).
" We zijn er bijna"....
En weer door.
Jaap Ria en Ello hebben een rondje gelopen rond het meer en Eric Ellen en ik hebben ons vooral verbaasd over de vele Aziaten met bijbehorende fotorituelen.
Een fijn drankje gedaan ( kostte minstens 20 minuten in de wachtrij, maar met het bonnetje wel een gratis wc-beurt ipv een hele eurie. Je moet het ergens op bezuinigen/winnen🤣.)
Terug op de fiets een flinke drukker tegen de accu van Ello's fiets en tjonge een vaart ineens die gast! Wat n placebo: denkend dat je een e-bike met ondersteuning hebt, je
ondertussen verrot trappen en vooral niks zeggen. Wat mij betreft: Ello you are my hero!
Klein negatief detail: op de terugweg bergafwaarts een 60 km aangetikt een bus vervaarlijk achter ons rijdend en Ello en Jaap knetterhard ( niet meer te overschreeuwen) gewoon rechtdoor scheurend.
Leuk joh; samen een fietsafspraak hebbend🤣.
Vanavond op de camping gegeten en voor de zekerheid maar binnen, het gaat straks weer losbarsten: het onweer. De maismeel is dan weer niet helemaal opgegeten maar een prima maaltijd vonden wij. En nee: geen doggiebag. Of: iedereen wilde naar huis, Of; de mensen wilden graag voetballen kijken. We moesten nogal moeite doen om een kop koffie met bijbehorende limoncello te scoren. Eric kreeg een bijzondere vooral niet bestelde limoncello. De kleur was 't zelfde, dat was dan ook alles. Hij kreeg een glaasje Fanta. We moesten er erg om lachen. Antibiotica en alcohol gaan niet goed samen.
Ik ben bang dat onze wegen al eerder dan me lief is gaan splisten. Jaap moet een operatie aan zijn schouder ondergaan, en Ello en Ellen willen graag naar het Adelaarsnest. Laten we in ieder geval de dingen samen vieren en 🙏of het nog iets langer mag samen❤️.
Nu maar langzaamaan richting bed.
Truskus Gea
Ello:15 juli 2026Een prachtige dag en wat weer mooi verwoord Gea! 👏♥️