Monchau
18 augustus 2024 - Monschau, Duitsland
Gisteren toch aardig moeten trappen om in Freiburg in Breisgau te komen. Nu lijkt 22 kilometer niet ver. maar met al die steile ( prachtig overigens) heuvels toch behoorlijk pittig.
Wat een vreselijk leuke en mooie stad! Ik ben dol op de Duitse steden en dorpen: veel te zien, gezellig druk, en allemaal weer anders. Hier stroomt door de goten een stukje van de rivier. Veel mensen zitten met hun voeten in het water en kinderen spetteren dat het een lieve lust is.
Na een aantal uren weer terug op de fiets en naar Herberg Adler om te gaan eten. Stampens druk daar, gisteren was er niet eens een tafel vrij voor 2 personen! Toen uit frustratie zelf maar spazli gemaakt.
Vandaag aangekomen bij Monchau. Frankrijk en België aangetikt. Een pietepeuterige camping maar wel met een pizzeria.
we zullen wel niet weer verwend worden door een stortdouche te hebben hiero en dat voor maar 50 cent. Maar alles went. Hier kun je tenminste wel met pin betalen dat was bij de vorige ( ondanks de stortdouche) dan weer onmogelijk. Dat ruikt naar witwaspraktijken riepen we al😃.
Eerst maar eens een drankje doen en zien wat het ons hier brengt.
toedeloetie tuut Gea

Geniet er van.