Reddingsoperatie "Joke"
18 februari 2025 - Serrekunda, Gambia
Ken je die ronde deurkrukken met zo'n palletje in het midden om de deur op slot te doen?
Welnu, die hebben ze hier ook. Wel gaan ze hier een eigen leven leiden. Gisteren had Joke zichzelf opgesloten in de badkamer. Zelf kon ze hier geen enkele verklaring voor geven. En hoe krakkemikkig sommige dingen hier ook zijn; die deur was met geen mogelijkheid open te krijgen. De meligheid sloeg toe en Evert besloot hulp in te roepen van wie er ook maar rondliep ( lees mensen vande technische dienst). Een stuk of vier mannen waren niet te beroerd assistentie te verlenen. Maar ook hen lukte het niet en het duurde maar even toen er een ladder aan te pas kwam,om via het dak de badkamer in te klimmen.
Ondertussen riep ik naar Joke dat ze een badhanddoek moest omdoen, omdat er drie mannen via het dak bij haar in de badkamer zouden " abseilen". Het was een komisch gezicht, de buren rondom kregen in de gaten dat er iets speelde en stroomden toe, nog net niet gewapend met een luie stoel.
Buikpijn en letterlijk krom staan, met de benen over elkaar omdat ik het bijna in mijn broek deed van het lachen.
De rest van de avond hebben we ons maar gedeisd gehouden en een paar drankjes gedaan en spelletjes gespeeld. Je leest het al; we vermaken ons hier te pletter.
Toedeloetie
tuut Gea