Zuid-Frankrijk

20 april 2026 - Avignon, Frankrijk

En dan is het midden april zomaar " meivakantie"🤣.

Op een terras ergens in Frankrijk in de zon.... precies dát gevoel vanmorgen, terwijl we ons koekje oppeuzelden bij een heerlijk kopje koffie midden in Avignon.

We zijn zaterdag in onze bus gestapt en de bedoeling was Zuid-Duitsland. Maar daar is het nu niet echt lekker qua temperatuur. Dan maar richting Zuid-Frankrijk.

Eerst Dijon aangedaan op een schattige camping waar het best een uitdaging was er te komen. De uitdaging weer naar de 4baansweg bleek nog groter. landweggetjes die steeds smaller werden en "bultn" dat het een wonder is dat er niks stuk is gegaan. ( Zo'n gevalletje " mijnbrilisnogprimafase")

Op naar Avignon. Heerlijk is het hier! Direct maar de korte broek aan want 25 graden vraagt om " zomerbenen". Dat is wat onze kinderen vroeger graag wilden bij de eerste de beste zonnestraal.

De stad is prachtig en erg oud. We hebben rond gedwaald in het paleis van de paus (begin jaren 1300) samen met een ipad. Niet dat dit werd uitgelegd, we deden maar wat en wonderwel toch veel informatie gekregen.

Uiteraard pont d'Avignon bezocht en een record aantal foto's geschoten. Heerlijk geslenterd door de smalle steegjes en over de prachtige pleinen; absoluut verliefdwaardig deze stad😍.

Op de fiets boodschappen gedaan en een terrasje gepakt. En nu.... nu staart de afwas mij aan🫣.

Ondertussen vraag ik mij werkelijk af waarom onze Duitse achterburen hun krijsende kind niet naar bed brengen. Een overduidelijk geval van: " veeltemoemaarzekernietwillenpittenenzo" .

Morgen maar ergens een pizza scoren hiero op de camping. Gisteren was het in ieder geval de moeite waard; lang leve.. nou ja gewoon: lang leve!

au revoir

tuut Gea

1. Albert Wijngaard:
    20 april 2026
    Lekker genieten van zuid Frankrijk, maar die Neon foto lijkt meer op het ijs hotel in Lapland, weet je zeker dat je in Frankrijk bent? Ik zak woensdag ook af naar het zuiden, Esch-sur-Alzette in het zuiden van Luxemburg, donderdag een demo en dan weer naar huis,
  2. Els:
    Wat heerlijk Eric en Gea! Hele fijne vakantie🌞🍻😘
  3. Helga:
    20 april 2026
    Avignon, mooie oude stad; heerlijk genieten van jullie vakantie en van het mooie weer. Veel plezier daar.
  4. Sandra:
    20 april 2026
    Fijn hoor een beetje warmte ☀️ ik mis Spanje nu al… april doet wat ie wil 😬 Geniet van jullie reis en neem de zon maar mee terug! 😉
  5. Joke:
    20 april 2026
    Oh wat lekker weer, veel plezier😘
  6. Ria de Jonge:
    20 april 2026
    Leuk weer om met jullie op reis te gaan😅
    Mooie start van de vakantie, prachtige stad lijkt me. Zelf alleen nog maar langs gereden. Dan al bijzonder, dus……….
    Fijne vakantie 🌞😘
  7. Ria de Jonge:
    20 april 2026
    Reisverhaal weer leuk opgepakt. Cheers op een fijne vakantie.
  8. Harma:
    21 april 2026
    Heerlijk om er weer op reis te zijn Gea. Jullie genieten daar en je lezers van je prachtige reisverslagen. Je zou er een bundel van moeten maken. Fijne vakantie.
  9. Herriet:
    21 april 2026
    Wat leuk om jullie belevenissen weer te lezen. Geniet van het mooie land en maak er een mooie reis van. Liefs
  10. Gea:
    ❤️
  11. Anneke:
    22 april 2026
    Wat heerlijk daar….Wij zijn daar een paar keer in juli geweest! Straattheater de hele maand. Geweldig!!!
    Nu in april is de temperatuur ook fijn.
    Zet ‘m op met die zomerbenen en geniet!
  12. Ello:
    22 april 2026
    Op een terras ergens in Frankrijk in de zon.. heerlijk!!! ☀️
    Weer een mooi verslag van jullie belevenissen Gea. Geniet ervan samen! 👋👋👋😘
  13. Jan harms:
    23 april 2026
    Weer een mooi verhaal. Geniet ervan pa