Oppassen geblazen
20 februari 2026 - Serrekunda, Gambia
Nou....het is hier oppassen geblazen tegenwoordig: voor de smoothie-mannen, die om de beurt bedelen of je een smoothie wil afnemen ( terwijl je je net met je veel te volle buik op een ligbedje hebt geworsteld).
Oppassen ook voor de zon, die genadeloos alles affakkelt wat te wit is.
Oppassen geblazen voor de apen, die ineens ten tonele verschijnen tijdens het ontbijt en gewoon de appels en bananen van de tafels jatten.
Oppassen geblazen dat je trommelvliezen niet knappen tijdens een trommelsessie van lokale Gambianen.
Oppassen geblazen dat je voeten niet verbranden door het zand als je wilt gaan zwemmen in de oceaan.
Dat resulteert regelmatig in rennende mensen met schuddende billen, sommige hun borsten vasthoudend en wij in een deuk. Zo half liggend onder een palmboom. Half,
want: oppassen geblazen omdat de security had gewaarschuwd niet helemaal eronder te gaan liggen, dit met het gevaar van vallende kokosnoten. Je zult maar blauw of zonder hoofd thuiskomen.
Een Engelsman met een getatoeëerde buik snurkte zo hard dat we bang waren dat die kokosnoten alsnog naar beneden zouden komen.
Johanna en ik probeerden onderweg naar de oceaan ( op slippers🤗) om even af te koelen, de getatoeëerde buik van de man te ontcijferen. Johanna meende een postcode te ontcijferen of pincode en wij rolden van het lachen de oceaan in. ( zijn vrouw bleek ook eenzelfde tatoeage op haar buik te hebben 🤔iets met kinderen dan? Wel handig voor het geval je dement wordt)
Oppassen geblazen dat ik geen last van mijn rug krijg van het vele liggen, zowel in bed als in de zon ( morgen doe ik mee met de gymsessie)
Oppassen geblazen dat Eric hier als zijnde kroonprins wordt behandeld omdat hij met drie vrouwen op vakantie is en dat is hier toch een hele prestatie.
Oppassen geblazen dat ik straks niet ga verliezen met spelletjes.
Je hoort het al; oppassen geblazen voor een levensgenieter😄.
Tuut Gea

Oppassen dan maar…. 😅😂😂😅veel geluk daar. 🍀
Tot vrijdag in Groningen.
Maar blijf oppassen.
Je vader