Zaragoza

5 augustus 2025 - Cuarte de Huerva, Spanje

Gisteren in Zaragoza aangekomen en we werden bijna bevangen door de hitte hiero. ( minstens 10 graden warmer dan we gewend waren en geen zuchtje wind)

We staan op een municipal camping met ruime plekken, een zwembad ( voor beginners, maar toch) een gezellig restaurant en een ontzettend mooie supermarkt om de hoek. En...dat zeg ik niet vaak: zelfs Eric wilde daar langer blijven😂 al was het alleen al voor de airco.

Afgelopen nacht was het erg warm, zweterig en niet erg gezellig in de bus; beide van de hitte nauwelijks kunnen slapen. Een echte plaknacht. Op een dergelijk moment kun je ook net iets minder hebben dan gewoonlijk. 😅

Vanmorgen vroeg na het ontbijt, goed gemutst en op de fiets een dik half uur naar het oude centrum getrapt. In het begin stonden we trouw te wachten bij de rode verkeerslichten. We voelden ons " de boertjes von buutn" en fietsten al vlot met de meute mee.

Zaragoza is prachtig! weinig autoverkeer  in de oude binnenstad en we hebben ons vergaapt aan de kathedralen en basilieken. Geen kaarsje gebrand omdat zo'n stom nepkaarsje niet "echt"  is.

Lekkere koffie gedronken en heerlijk geslenterd.

Vanmiddag terug op de camping wilde ik een fiche kopen voor de wasmachine. En op welke plek we stonden. " Nummer 33" en of ik Anna heet. Nou, dat weer niet. En notabene tegen mij zeggen:" Het is jouw vakantie,  dan weet je toch wel hoe je heet?" Toen moest ik nog erom lachen, dacht dat het gewoon een "goede grap" was. Maar nee, zonder match : plaats en naam geen fiche  .   ( ik wil gewoon de wasmachine gebruiken!) Betalingsbewijzen, paspoort, het maakte niks uit. Een lang verhaal kort: geen fiche!

Ik weer terug naar onze plek een foto gemaakt, laten zien op welke plek we staan en holymoly toen mocht ik een fiche voor de wasmachine kopen... ( zeker korstsluiting gehad die kerel)

De was is ondertussen droog en weer opgeborgen, we gaan dadelijk even een lekker hapje en drankje doen en morgen door de Pyreneeën naar Frankrijk rijden. Eigenlijk ben ik erg benieuwd waar we uitkomen!

liefs Gea

1. Els:
    5 augustus 2025
    Ja, wat is het daar prachtig hé? En moest even lachen om de verkeerslichten🙈ongelooflijk hé, niemand wacht op groen. Goede reis morgen dikke tuut
  2. José:
    Hahaha, niet Anna? Hilarisch weer 🤭
  3. Herriet:
    5 augustus 2025
    Anna sorry Gea wat weer een mooi verhaal om te lezen. Liefs
  4. Ria de Jonge:
    5 augustus 2025
    Al weer een bijzondere camping gevonden 😅
  5. Ello:
    6 augustus 2025
    Alweer een mooie ervaring rijker. Geniet van de prachtige rit door de Pyreneeën en hopelijk op naar een fijne plek. Goeie reis en heel veel plezier!!